Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Οδηγίες χρήσης πήλινης γάστρας

Οι πήλινες γάστρες ανάλογα με το αν έχουν υαλοποιηθεί ή όχι έχουν διαφορετική αντιμετώπιση.

Αυτές που δεν έχουν εσωτερική επίστρωση πρέπει να βρέχονται πριν από τη χρήση τους για να αντέξουν στη θερμοκρασία του φούρνου.

Αντιθέτως, οι υαλωμένες γάστρες δεν χρειάζονται κάποια προεργασία!

Κατα τη χρήση της πήλινης γάστρας θα πρέπει να αποφύγετε την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας.

Η γάστρα με το φαγητό θα  πρέπει  να τοποθετηθεί  όσο ο φούρνος είναι ακόμα κρύος ώστε να αναπτύσσουν θερμοκρασία παράλληλα.

Επιπλέον πρέπει όταν βγάλουμε τη γάστρα από το φούρνο να την ακουμπήσουμε σε μια πετσέτα ώστε να μην έρθει απευθείας σε επαφή με κρύα επιφάνεια.

Προσοχή πρέπει να τηρηθεί σε αυτές που δεν έχουν εσωτερική επίστρωση όπου τα απορρυπαντικά καλό είναι να αποφεύγονται επειδή το υλικό τους είναι πορώδες και υπάρχει φόβος να ποτίζει με τα αρώματα του απορρυπαντικού.

Προτείνεται να την πασπαλίσουμε με χοντρό αλάτι και να την τρίψουμε με σύρμα!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου