Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Αρνάκι στη γάστρα

Αρνάκι στη γάστρα

















Υλικά: 

1 αρνίσιο μπούτι περ. 2 κιλά

1/2 ματσάκι άνηθο

4-5 κλαράκια δενδρολίβανο

φρέσκια ή ξερή ρίγανη

μια χούφτα φυλλαράκια δυόσμου

1 κιλό πατάτες

1/2 κούπα ελαιόλαδο

4 σκελίδες σκόρδο

1 λεμόνι

λίγο αλάτι


Εκτέλεση:


Κόβουμε το μπούτι στα δύο ή στα τρία και το αλατίζουμε. Στρώνουμε στη γάστρα τις πατάτες κομμένες σε χοντρές φέτες και το σκόρδο. Βάζουμε από πάνω το αρνί και ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά πάνω από το μπούτι. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Στύβουμε το λεμόνι και κλείνουμε τη γάστρα. Μια καλή συμβουλή είναι να την κλείσουμε και με ένα ζυμάρι που θα φτιάξουμε με αλεύρι και νερό. Σ΄ αυτή την περίπτωση δεν θα βάλουμε καθόλου νερό. Ψήνουμε για 7-8 ώρες στους 120 ή στους 180 για 3 ώρες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου