Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Μανιτάρια πλευρώτους

 
Υλικά:


1/2  κιλό μανιτάρια πλευρωτους
Μία κονσέρβα ψιλοκομμένο ντοματάκι
 (ή ένα ποτήρι φρέσκια ντομάτα, συμπυκνωμένη)
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
 Δύο μέτρια κρεμμύδια κομμένα
σε λεπτές φέτες
 Δύο φύλλα δάφνης
 Δεντρολίβανο
 Αλάτι
 Κάρυ
 Πάπρικα
 Κύμινο
 
Εκτέλεση:


Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα πιέζουμε λίγο ώστε να φύγει το νερό. Κατόπιν τα κόβουμε κατά προτίμηση με το χέρι. Τοποθετούμε τα μανιτάρια σε λεκάνη και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι. Βάζουμε το μείγμα στη γάστρα, το περιχύνουμε με ελαιόλαδο και το ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς επί μία περίπου ώρα. Μετά από μισή ώρα δεν πρέπει να ξεχάσουμε να ανοίξουμε το καπάκι και να ανακατέψουμε το φαγητό. Προτού σβήσετε τον φούρνο, τρυπήστε τα κοτσάνια με πιρούνι, για να βεβαιωθείτε ότι έχουν ψηθεί καλά. Μπορείτε να τα συνοδεύσετε με πιλάφι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου